Blaty kuchenne

https://www.swisskrono.pl/blaty-kuchenne/Kolekcja 

Blaty kuchenne wykonane są na bazie płyty wiórowej. Do ich produkcji wykorzystuje się nowoczesną technologię postformingu. Dzięki niej powstały produkt łączy w sobie bogate wzornictwo, estetykę, łatwość montażu i konserwacji z trwałością i odpornością na działanie różnych czynników zewnętrznych.


Zalety:
odporność na podwyższoną temperaturę – pozwala na postawienie bezpośrednio na blacie naczynia z wrzątkiem, z wyłączeniem czajników i garnków metalowych oraz patelni z dnami jedno – i wielowarstwowymi, do których należy stosować podkładki izolacyjne,
odporność na działanie promieni UV – pod wpływem działania światła dziennego blaty nie ulegają odbarwieniu,
odporność na działanie pary wodnej – para nie przenika w głąb blatu i nie powoduje rozwarstwień płyty- dotyczy powierzchni roboczej blatu; w przypadku zabudowy urządzeń AGD pod blatem, jego spodnia strona musi być dodatkowo i skutecznie zabezpieczona przed działaniem pary wodnej,
odporność na działanie detergentów – domowe, delikatne środki czystości (np. płyn do naczyń) nie ścierają i nie uszkadzają laminatu,
odporność na działanie mleka, herbaty, kawy, soków, czerwonego wina, octu, atramentu – płyny te nie wsiąkają w powierzchnię laminatu i nie tworzą trwałych plam,
odporność na zarysowania, wgniecenia i ścieranie – laminaty (CPL i HPL) wykorzystywane do produkcji blatów produkowane są wg wymagań normy PN-EN 438 – dopuszczalne są na nich prace domowe, jednak bez cięcia, szlifowania i uderzania zarówno tępymi jak i ostrymi narzędziami.
Wszystkie opisane cechy odnoszą się do powierzchni roboczej blatów.


Zastosowanie:
do produkcji mebli,
jako elementy wykończenia wnętrz np.: blaty kuchenne, lady, stoły, biurka, półki.
WAŻNE UWAGI!
Każda mechaniczna ingerencja (frezowanie, cięcie) w strukturę blatu wymaga bezwzględnie, aby po zakończonej obróbce miejsce frezowania czy cięcia natychmiast zabezpieczyć przed wilgocią, przy użyciu środków dostępnych w handlu, np.: silikony.
W przypadku zabudowy urządzeń AGD pod blatem, jego spodnia strona musi być dodatkowo i skutecznie zabezpieczona przed działaniem pary wodnej.


Świadectwa i certyfikaty:
Atest Higieniczny nr HK/B/0763/01/2009, potwierdzający Klasę Higieny E1
Świadectwo Jakości Zdrowotnej HŻ/C/02410/09, wydane przez Państwowy Zakład Higieny w Warszawie,
Klasyfikacja Ogniowa wydana przez ITB w Warszawie - klasa D - s2, d0.
Atest Higieniczny nr 143/779/158/2009, potwierdzający Klasę Higieny E1 (dot. Obrzeży do blatów)

Podkategorie

Jesteśmy Autoryzowanym Przedstawicielem firmy SWISS KRONO

Już ponad 20 lat Współpracujemy z SWISS KRONO

Oferujemy produkty renomowanych marek


Firma BARTiX - Zadaj pytanie on-line Napisz do nas... Wyślij